ساخت جدول در ورد (4 روش سریع و آسان)
روش های ساخت جدول در ورد
برای بعضی افراد کار کردن با مجموعه نرم افزارهای آفیس بسیار مشکل است اما با کمی تلاش و تمرین مکرر می توان به راحتی با این نرم افزارها کار کرد.
رسم جداول مختلف در ورد نیز یکی از این مشکلات است، دانشجویان، دانش آموزان و خیلی از افراد کم و بیش به این نرمافزار احتیاج پیدا خواهند کرد، در این مقاله می خواهیم آموزش کاملی را در اختیار شما بگذاریم پس با ما همراه باشید.
چندین روش آسان برای رسم جدول در ورد وجود دارد که آن ها را شرح خواهیم داد.
روش اول “مسیر Insert Graph”
برای شروع در این روش ابتدا نرمافزار ورد را باز کرده و سپس در قسمت نوار ابزار بالای صفحه Insert را انتخاب کنید. یک قسمت باز می شود که شامل چندین گزینه است، و شما باید روی Table کلیک کنید. حال به این قسمت Insert Table می گویند. چندین مربع کوچک که زیر آن ها یک سری گزینه وجود دارد و شما از طریق همین مربع های کوچک می توانید ردیف و ستون جدول خود را انتخاب کنید.
روش دوم “مسیر Insert Table “
دوباره مانند قسمت اول وارد گزینه Insert شوید و Table را انتخاب کنید، زیر مربع های کوچک گزینه Insert Table وجود دارد که با کلیک بر روی آن می توانید تعداد ستون ها و ردیف های جدول خود را وارد نمایید. نکته قابل توجه این است که شاید دوباره به همین جدول رسم شده نیاز داشته باشید با تیک زدن گزینه Remember Dimensions for new Tables دیگر نیاز نیست دوباره اطلاعات را وارد کنید و به راحتی می توانید جدولی با همان ابعاد داشته باشید.
Number of columns: در این بخش تعداد ستون های جدول مورد نظر را وارد می کنید.
Number of rows: در این بخش نیز تعداد ردیف های جدول را می توانید قرار دهید.
گزینه AutoFit to contents باعث می شود پهنای ستون با متن برابر باشد و گزینه AutoFit to Windowباعث برابری پهنای جدول با صفحه ورد می شود.
در قسمت AutoFit Behavior برای میزان دلخواه پهنای جدول می توانید یا گزینه پیش فرض Auto را در Fixed Column width تعیین کنید یا اندازه مورد نیاز خود را قرار دهید.
روش سوم “مسیر Draw Table”
در روش سوم خودمان دست به کار می شویم و جدول مورد نیاز را طراحی می کنیم. به این صورت که از قسمت Insert واردTable می شویم و گزینه Draw Table را انتخاب می کنیم. حالا نشان گر تبدیل به یک مداد می شود و شما می توانید ستون ها و ردیف جدول خود را بکشید و اندازه آن ها را تغییر دهید.
روش چهارم ” جداول Quick Table”
اگر خیلی عجله دارید و فرصت طراحی جدول را ندارید بهتر است از جدول های از پیش ساخته شده ی Quick Table که در قسمت Insert Table قرار دارد استفاده کنید. در این قسمت چند نوع جدول وجود دارد که شما بسته به نیاز خود یکی از آن ها را می توانید انتخاب و ویرایش کنید.
رسم جدول در ورد این امکان را برای شما فراهم می کند که اطلاعات خود را به صورت دسته بندی شده در آن قرار دهید. خوبی و مزیت جدول ها این است که می توانند اطلاعات زیادی را به صورت خلاصه و مفید در خود جای دهند.
جداول سریع و از پیش ساخته شده برای داده های ریاضیات، مقاله های علمی، تقویم و… کاربرد دارند.
تبدیل متن به جدول
یکی از قابلیت های برنامه ورد تبدیل متن به جدول می باشد که بسیار کاربردی است. در قسمت Insert Table گزینه convert text to table را انتخاب کنید و به صورت خودکار متن وارد جدول می شود.
گزینه دیگری در همین قسمت با عنوان Excel spreadsheet وجود دارد که در آن می توانید نمودار ها و جداول خود را رسم کنید و در فایل ورد خود آن را داشته باشید.
اضافه کردن ردیف و ستون به جدول
برای اضافه کردن ستون و ردیف به جدول نگران نباشید زیرا این کار به راحتی قابل انجام است.
زمانی که جدول را رسم کردید با کلیک بر روی آن یک علامت مثبت+ ظاهر می شود که از طریق آن می توان سطر و ستون ها را اضافه کنید.
روش دیگر کلیک راست بر روی جدول است که یک صفحه را مقابل شما باز می کند. یک گزینه به نام Insert وجود دارد که در آن امکان اضافه کردن ستون به سمت چپ یا راست و اضافه کردن سطر به بالا و پایین جدول وجود دارد.
در ادامه گزینه های بالا، گزینهInsert cells وجود دارد.
این قسمت شامل:
Shift cells right: که یک سلول را به سمت راست نشان گر اضافه می کند.
Shift cells down: یک سلول را به زیر سمت نشان گر اضافه خواهد کرد.
Insert entire row: این گزینه برای اضافه کردن یک ردیف بالای نشان گر کاربرد دارد.
Insert entire columns: در این گزینه یک ستون به سمت چپ نشان گر اضافه می شود.
حذف ردیف ها و ستون های جدول
مانند قدم قبلی با کلیک راست بر روی جدول، گزینهcells delete پیش روی شما باز می شود.
یک سری گزینه ها وجود دارد که هر کدام کاربرد خود را دارد.
Shift cells right: با انتخاب این گزینه سلول سمت راست نشان گر حذف خواهد شد.
Shift cells up:با انتخاب این گزینه سلول بالای نشان گر حذف می شود.
Delete entire row: ردیف هایی که نشان گر بر روی آن ها قرار دارد پاک خواهند شد.
Delete entire column :ستون هایی که نشان گر بر روی آن قرار دارد پاک خواهند شد.
Design جدول در ورد
برای طراحی و زیبا نمودن جدول در ورد پس از آن که جدول را ترسیم کردید گزینه هایی مثل design و lay out در نوار ابزار قرار می گیرند. از طریق این دو گزینه جدول هایتان را می توانید زیباتر کنید.
همچنین گزینه plain tables نیز وجود دارد که انواع طرح های جدول ها را پیش روی شما قرار می دهد.
نکته پایانی
برای طراحی جدول های مختلف در زمینه های متنوع استفاده از نرمافزار ورد بسیار کاربردی است. با استفاده از این برنامه با تمرین و تکرار بیشتر دیگر کمبودی برای طراحی جدول ها حس نخواهید کرد.
درباره بهروز ابوئی
سلام! من بهروز ابوئی مهریزی هستم.موسس سایت معلم جوان..امیدوارم که مقالات معلم جوان رو بخونید و حسابی به دردتون بخوره. موفق باشید.
نوشته های بیشتر از بهروز ابوئی
دیدگاهتان را بنویسید